Belangrijke mededeling: Door de nieuwe corona maatregelen kunnen de Sint en Pieten op 20 november niet naar de Straete komen om 14.00, maar de Pieten komen nog wel vanaf die tijd bij de kinderen thuis een cadeau bezorgen…

Het Gebouw

Het buurthuis is een voorziening om een aantal vaste activiteiten voor en door de bewoners van de Zandstraat en directe omgeving mogelijk te maken.

Tevens wordt het gebruikt door enkele verenigingen en stichtingen. Ook wordt deze locatie tijdens verkiezingen gebruikt als stemlokaal. Tevens kan de locatie gehuurd worden voor feestjes, evenementen en vergaderingen, voor mogelijkheden kunt u gebruik maken van het contactformulier op deze website.

Ons wijkgebouw/buurthuis hebben wij als wijkvereniging sinds medio 2013 in gebruik. Na een stevige verbouwing in 2012 en begin 2013 wat mogelijk is gemaakt door diverse sponsoren en de gemeente Terneuzen (die eigenaar is van het gebouw) en de vele vrijwilligers. De aanpassingen hebben er voor gezorgd dat we nu beschikking hebben over diverse ruimtes.

Een grote zaal met podium, waar ruimte is voor maximaal 120 personen. Deze is indien nodig te vergroten middels een schuifwand, deze ruimte wordt nu gebruikt als knutsellokaal (voor kinderen) en opslag ruimte. Er is een bar en goede geluidsinstallatie aanwezig. Daarnaast hebben wij een kleine zaal waarin een poolbiljart, tafelvoetbal en kleine buurtbieb staan. Tevens is er een een zeer ruime keuken aanwezig, er kan gekookt worden (inductie), er is een combi oven, koelkast , diepvries, koelkast zijn aanwezig. Dit geldt ook voor borden, bestek etc.

Voor presentaties e.d. is er er een 65 inch beeldscherm beschikaar met een bekabelde aansluiting in de grote zaal. Ook is er vrij WIFI aanwezig. Het gebouw is voor een groot deel al aangepast voor toegankelijkheid voor mindervaliden zoals toegangsdeuren, toilet met alarm.